Säl- och Fågelsafari

Unna dig en båttur till Bottenhavets näst bästa lokal för tordmular och sillgrisslor, Gnäggen, en ensam kobbe söder om Ulvön. Njut av dessa fantastiska alkfåglar när de nyfiket flyger runt båten. Vi tittar även på mängder av tobisgrisslor och storskrakar längs båtturen, men även ejdrar och svärtor. Sälarna brukar titta upp ur vattnet och undra vilka vi är som hälsar på.

Därefter går vi längs södra Ulvöns utsida om vädret tillåter och rundar även Flasan utanför Ulvöhamn, en annan fågelö dit många tordmular flyttat på senare år. Sedan går vi långsamt genom Bottenhavets mest pittoreska hamn, fiskeläget från 1600-talet med alla sina charmiga sjöbodar, kapell mm, Ulvösundet.

Om så önskas gör vi ett stopp i Ulvöhamn innan återfärden för att njuta av Ulvö Hotells skärgårdsbuffé eller något gott hos Surströmmingskungen Ruben Madsen. Det finns även andra charmiga restauranger längs kajen.  Sjön suger som bekant!

Räkna med att hela båtturen från Veåsand och åter, tar 3 – 3,5 timmar och lägg därtill åtminstone en timme för eventuellt hamnbesök på Ulvön.

Glöm inte kikare och en varm jacka om du vill hålla till på däck! Fågel- och naturguidning ingår! Kikare kan lånas ombord. Max 9 personer på denna tur.

 

Tider och priser:

Hela turen tar ca 3 tim. exkl. stopp i Ulvöhamn. Pris 3.700 kr för hela gänget!
Inklusive stopp i Ulvöhamn (ca 1,5 tim): 4.200 kr
Du kan läsa våra finstilta regler under fliken OM OSS/KONTAKT

Ring:  070-688 44 38
Maila och boka:  peter@wojmarin.com